Donatorski koktel za subotičku Opštu bolnicu

U Hotelu “Galleria” danas je održan donatorski koktel kako bi se prikupila sredstva za kupovinu opreme za subotičku Opštu bolnicu.

 

33671-suboticacom-28nov2018-hotelgalleria-1277175

 

Ovo je drugi donatorski koktel, koji je okupio privrednike i javna preduzeća koja žele da pomognu da uslovi rada u bolnici budu što bolji i savremeniji. Fondacija “Bačka Štiftung” i Kompanija “Bama” su, putem zavisnog društva “Fiva”, donirali rendgen vredan 30.000 evra, dok je od ostalog novca i i donacija sa prošlogodišnjeg koktela, on i digitalizovan.

Ovakve aktivnosti Grad Subotica će uvek podržavati, a po rečima gradonačelnika Bogdana Labana, ovo je prvi put da se posle decenija zanemarivanja, u ovakvom obimu i transparentno, ulaže u zdravstvo, ali i druge oblasti važne za dostojan život svakog čoveka.

– Ovakvim događajem pokazujemo našu čovečnost i humanost, da smo svi zajendno na istom zadatku da pomognemo najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Severnobačkom okrugu, ka kojoj gravitira više od 200 hiljada ljudi – istakao je gradonačelnik Laban. – Zahvaljujem se kompanijima “Bačka Štiftung”, “Bama” i “Fiva” na donaciji, a ponosni smo što možemo da najavimo kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice, investiciju vrednu čak 20 miliona evra, koji finansira Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije.

 

33671-donatorski-1

 

Kako dobru praksu treba nastaviti, direktorka kompanije “Fiva”, Valerija Tot, pozvala je i druge društveno odgovorne firme i pojedince da podrže rad ove zdravstvene ustanove.

– Naši osnivači, vlasnici kompanije, opredelili su i naredne godine 30.000 evra, a želimo i drugima da pružimo priliku da nam se pridruže i da zajedno pomognemo što više – poručila je Valerija Tot.

U zavisnosti od prikupljenih sredstava, planirana je nabavka složenijih aparata za gastroskopiju i kolonoskopiju, čime bi se zamenili uređaji stari 15 godina.

Zahvalivši se donatorima i lokalnoj samoupravi na podršci, dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice, najavio i najveću investiciju u sledećoj godini – kompletnu rekonstrukciju Bolnice.

– Da se podsetimo, zahvaljući kompaniji “Fiva” 2016. godine dobili smo digitalni EKG holter, posle čega više ne postoji lista čekanja, dok je 2017. godine doniran mobilni rendgen, važan za nepokretne pacijente. Ovom donacijom dobili smo rendgen kojim smo zamenili onaj iz 1976. godine – podsetio je dr Puškar. – U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije i na proleće treba da počne kompletna rekonstrukcija Opšte bolnice, koja podrazumeva bolje i kvalitetnije lečenje pacijenata.

 

 

Izvor: Subotica.com