Anticelulit masaža

Celulit je noćna mora svake devojke i žene. Želatinozna materija koja se skuplja ispod kože veoma šteti zdravlju kože, a što je još gore, vremenom postaje vidljiva, pa uzrokuje neprijatan osećaj i smanjuje samopouzdanje. Celulit je jednostavno rečeno nakupina vode , masnoće i raznih štetnih materija koje se skupljaju ispod kože te na taj način začepljuju krvne sudove i limfne puteve. Iako se često povezuje sa prekomernom težinom, na celulit u mnogo slučajeva nisu imune ni mršave osobe. Najpre se pojavljuje tvrdi celulit, a kada koža nakon određenog vremena izgubi elastičnost, postaje meki celulit i on je vidljiviji. Celulit najčešće napada bedra i butine, a vremenom može da se pojavi i na vratu, stomaku i udovima.

Ljudi se u proteklih nekoliko decenija bave pronalaženjem rešenja za ovaj problem, a ono što vam Galleria Wellness Centar nudi kao rešenje je – anticelulit masaža.

Šta je anticelulit masaža ?

Anticelulit masaža je ručna masaža koja raznim tehnikama razbija celulitne naslage ispod kože. Eterična ulja, poput bršljanovog, uveliko pomažu terapeutu pri razbijanju celulitnih naslaga. Ona se najpre nanesu na ona područja tela na kojima se nalazi celulit, a zatim se rukama počinju utrljavati u kožu kako bi se koža zagrejala i kako bi se podstakao krvotok. Terapeut će najčešće masirati kružnim pokretima i to u smeru od dole prema gore, odnosno prema srcu. Ključni deo masaže su dugi sveobuhvatni pokreti prstiju, zglobova i dlanova . Kružni pokreti i mešenje kože palcima i prstima poput testa su takođe deo masaže. Anticelulit masaža treba da se završi lakšim i sporijim pokretima ruku kako bi na kraju opustili telo .

Koliko je efikasna anticelulit masaža ?

Anticelulit masaža je jedna od najefikasnijih metoda uklanjanja celulita . Razlog tome je što deluje dubinski , a osim što direktno razbija naslage, anticelulit masaža poboljšava mikrocirkulaciju i ubrzava metabolizam. Pojedinačna masaža može imati efekat, ali se stručnjaci slažu da je masažu najbolje ponoviti desetak puta u otprilike isto toliko dana kako bi rezultati bili vidljivi. Nekoliko ponavljanja takvih ciklusa bi zasigurno otklonila celulit na duži period. Takođe, pravilna ishrana, izbacivanje alkohola i cigareta iz života, te pojačana fizička aktivnost bi uz anticelulit masaže ubrzali proces uklanjanja celulita.

Dodatne napomene

Anticelulit masaža može da bude pomalo neugodna, pogotovo u početku, ali nije suviše bolna. Ova vrsta masaže se ne preporučuje trudnicama. Ukoliko klijent ima otvorene rane, na njih se ne sme stavljati eterično ulje.