Odmor u Srbiji

Hotel Galleria Vas poziva da osetite odmor u Srbiji. Opustite telo, duh i um u prelepom ambijentu srpskih gradova i pejzaža. Srbija je poznata kao poželjno odredište mnogih turista i broj poseta se iz godine u godinu povećava. Ova zemlja jugoistočne Evrope nudi gostima neverovatno zadivljujuće slike pejzaža, vrhunsku gastronomsku ponudu i čitav niz propratnih sadržaja. Srbija je sa svojom ponudom idealna destinacija za roditelje sa malom decom, za mlade, osobe srednjeg doba, ali i za starije. Ovde svi mogu da nađu nešto za sebe. Bilo da tražite odmor ili zabavu ili oboje želite kombinovati, odmor u Srbiji Vam nudi upravo to. Ako još niste, dobro razmislite o našem pozivu i iskoristite priliku da povoljno iskoristite sve što Vam nudimo.

Priroda

Nastao dejstvom vetrova, Park prirode Palić je jedan od najlepših, a po mnogima i najlepši park prirode u Srbiji. Bogat je peščarskim hrastovim šumama i životinjama. Na osnovu posljednjih podataka, ovde živi više od šezdeset vrsta ptica. Sa svojim jezerom, mamac je za mnoge turiste, a pošto se nalazi u blizini Subotice i našeg hotela (6km), savjetujemo Vam da odvojite deo vremena kako biste ga posetili. Interesantna je činjenica da ćete neretko čuti da je Palić čak i lepši zimi, tako da za odmor u Srbiji ne morate da birate samo topla razdoblja kako bi uživali u prirodnim lepotama. Ukoliko želite da se uverite u prirodne lepote Srbije, osim Palića, možete da posetite još sedam parkova prirode i pet nacionalnih parkova.

Gradovi

Za one koji odmor u Srbiji žele provesti urbano, preporučamo obilazak nekih od gradova u Srbiji. Pre svih Subotica, najseverniji grad koji blješti multikulturalnošću i secesijskim sjajem. Više o Subotici možete pročitati upravo na našim stranicama, a o obilasku atraktivnih lokacija u Subotici, savetujte se sa našim osobljem.

Najveći grad u Vojvodini je Novi Sad i nalazi se 100 kilometara južno od Subotice. Ovaj multietnički centar Vojvodine i Srbije odiše urbanošću, kulturom i laganim životnim ritmom koji opušta domaće stanovništvo i posetioce.

Glavni grad Beograd je najbolje opisan svojim nadimkom – grad koji nikad ne spava. Ukoliko ste u potrazi za ludim noćnim životom, istočnjačkom strašću i evropskom uglađenošću, svakako posetite srpsku prestonicu.

Južno od Beograda vredi posetiti Kragujevac, a na samom jugu države grad Niš koji predstavlja kombinaciju orijentalne i zapadnjačke kulturu življenja.

Gastronomija

Odmor u Srbiji ne bi bio potpun bez gastronomskog užitka. Spoj različitih kultura kroz istoriju je oblikovao veoma ukusnu gastronomsku ponudu u Srbiji. Supe, čorbe, pite, jela s roštilja, govedina i kajmak samo su neki od vrhunskih užitaka za Vaše nepce koje morate probati u Srbiji. Ukoliko se zadržavate u Subotici, obavezno probajte prisnac, perkelt, paprikaš, štrudle s makom i ‘fance’. Prehrambene delikatese začinite sa nadaleko poznatim srpskim alkoholnim pićima u umerenim količinama. Rakije, vina i piva domaće proizvodnje su idealni za opuštanje i slavljeničku atmosferu. Subotica obiluje sa vrhunskim vinarijama za čije posete je dovoljno samo da se obratite našem ljubaznom osoblju.