Vikend u Srbiji

Mnogo je toga što bi trebalo videti tokom vikenda u Srbiji, a praktično je i nemoguće sve to uraditi u nekoliko dana. Pročitaje neke od naših preporuka gde otići i šta videti u blizini Hotela Galleria.

Moramo da priznamo, Hotel Galleria osim vrhunskog osoblja, kvaliteta i udobnosti ima sreće u tome što se nalazi u prelepom mestu kakva je Subotica i njena okolina. Hotel Galleria teško da bi mogao da bude to što jeste bez propratnih prirodnih lepota, prostora tradicionalnih gurmanskih specijaliteta i dodatne zabave. Vikend u Srbiji ne može da bude savršen bez Hotela Galleria, ali i naš hotel mnogo toga duguje lepotama Srbije. Nadamo se da će Vam vikend u Srbiji ostati u lepom sećanju!

odmor-u-srbiji-blog

Subotica

Nakon kvalitetnog sna u sobama našeg hotela, doručka i neke od mnogobrojnih aktivnosti koje su Vam na rapsolaganju u hotelu, upoznajte Suboticu – najseverniji grad u Srbiji i drugi najveći grad u Vojvodini. Mnoge izlete možete da dogovorite upravo sa našim osobljem u hotelu. Preporučujemo Vam obilazak Gradske kuće koja je sagrađena 1912. godine i koja se nalazi u centru grada. Ona je sjajan primer evropske secesije sa romantičarskom notom mađarskog folklora. Gradska kuća je već više od sto godina sedište uprave grada.

Takođe vam preporučamo da posetite Vidikovac koji se nalazi na 45 metara nadmorske visine. S njega Vam se pruža nezaboravan pogled na Suboticu i njenu okolinu.

U Subotici su Gradska kuća, Sinagoga, crkve, katedrale, palate, džamija svedoci suživota raznih kultura i religija. Svaka od njih predstavlja neopisivu lepotu arhitektonskih vrednosti. Za one koji vole obilaziti sakralne objekte, Subotica je idealno mesto.

Glavni trg sa svojim spomenikom Caru Jovanu Nenadu i Gradskom bibliotekom savršeno je mesto za one koji vole razgledati grad uz šetnju. Spomenici i građevine u Subotici ocrtavaju istoriju grada i u isto vreme zadivljuju turiste i domaće stanovništvo.

Palić

Palić, jezero i naselje istog imena, nalazi se 8 kilometara severno od Subotice. Tajnovitost njegovih pejzaža oduvek je plenila srce generacija posetilaca. Jezero, raskošni parkovi, neobične građevine s početka 20 veka, nesvakidašnji mir i tišina čine Palić jednom od najpopularnijih destinacija u Srbiji. Ukoliko želite da Vam vikend u Srbiji bude potpun, jednostavno neizostavite posetu turističkoj destinaciji Palić.

Okolna mesta i Beograd

Ukoliko imate slobodnog vremena na raspolaganju možete da posetite i mnoga druga okolna mesta blizu Subotice. Bajmok, Bački Vinogradi, Ljutovo, Mala Bosna i Hajdukovo samo su neka od obližnjih lokacija. Što se glavnog grad Srbije tiče, Beograd je udaljen 180 kilometara od Subotice i on kao prava metropola nudi svojim posetiocima i pregršt drugih sadržaja.