Wellness & Wine: Obilazak Vinarije Zvonko Bogdan

“Vinarija Zvonko Bogdan” smeštena je u tradicionalnom vinskom kraju, na istočnoj obali jezera Palić, na krajnjem severu Srbije. Utemeljena u plodnom zemljištu iz kojeg se rađaju najkvalitetnije sorte vinove loze i u čvrstom opredeljenju za vrhunski kvalitet ova savremena vinarija je unapred osigurala sebi mesto među najboljima.
U objektu vinarije koji se prostire na 5800 m2 pored proizvodnje, nalaze su i klub sala namenjena turističkim obilascima kao i degustaciona sala sa pogledom na barik podrum.

Na 56 ha vinograda koje Vinarija Zvonko Bogdan ima u svom posedu gaje se pažljivo birane sorte grožđa Sauvignon blanc, Pinot blanc, Pinot Grigio, Chardonnay, Merlot, L
emberger i Cabernet franc. Vinogradi Vinarija Zvonko Bogdan nalaze se na tri lokacije koje svojim specifičnim zemljišnim i mikroklimatskim uslovima određuju poseban stil i karakter vina. U vinariji je instalirana najsavremenija tehnologija za proizvodnju vina kapaciteta 500.000 boca – vinifikatori od inoksa i hrastova burad, a svaki tank u kome odležava vino je komjuterski umrežen, tako da se može kontrolisati na daljinu.

vinarija_02_zvonko_bogdan

Izuzetno bogatu paletu proizvoda Vinarije Zvonko Bogdan čine 3 linije vina:

  • CLASSIC LINIJA sa vinima koja nose imena poznatih pesama Zvonka Bogdana – 8 Tamburaša i Život teče;
  • PREMIUM LINIJA koja obuhvata sortna vina iz ove vinarije a koja krase dela poznatog slikara Eugena III Kočiša
  • ICON LINIJA-najbolje od najboljeg.

Da se kvalitet uvek vrlo brzo prepozna, dokazuju i brojne nagrade koje ova vinarija svake godine osvoja na prestižnijim sajmovima vina u Beču, Londonu, Briselu, San Francisku i Tokiju. U vinariji su najponosniji na vino Chardonnay koje je proglašeno za najbolje belo vino na Međunarodnom ocenjivanju najboljih vina Srbije i vino Cuvee No.1 koje je odnelo titulu “Prag Wine Champion” na velikom svetskom takmičenju vina Prague Wine Trophy.

Obilazak Vinarije nije uračunat u cenu vikend paketa. Za više informacija o cenama i terminima obilaska pogledajte: www.vinarijazvonkobogdan.com