Učenici Medicinske škole na praksi u Wellness centru hotela “Galleria”

Za učenike trećeg razreda fizioterapeutskog smera Srednje medicinske škole, danas je po prvi put organizovana praksa u prostorijama Wellness centra hotela “Galeria”. Budući fizioterapeuti imali su priliku da isprobaju sve wellness sadržaje i programe, te da ono što su naučili u teoriji, primene u praksi.

U prvoj poseti Wellness centru najviše je uživala Angelika Šoroš, učenica Srednje medicinske škole, kojoj je današnja praksa pomogla da se u budućnosti opredeli za bavljenje wellness programima.

– Prvo sam bila u Slanoj sobi i to je bilo izuzetno prijatno. Sledeće sam isprobala tepidarijum i đakuzi, a sada planiram da odem u saunu. Kad bih mogla, iskoristila bih ovde ceo dan, jer je izuzetno opuštajuće, smirujuće i stvara osećaj zadovoljstva – rekla je buduća fizioterapeutkinja.

 

31996-suboticacom-17maj2018-hotelgalleria-1242656

 

Ideja o organizovanju jednodnevne prakse, potekla je od Klare Vlašić, nastavnice praktične nastave Srednje medicinske škole, koja je želela svojim učenicima da na što bolji način približi struku.

– Prema dosadašnjem iskustvu i utisku, učenicima praksa mnogo znači, iz prostog razloga što su do sada praktičnu nastavu obavljali u Opštoj bolnici i “Kolevci” na rehabilitacionom bloku, te su uglavnom bili vezani za patologije. Međutim, ovo je potpuno druga grada istog posla, te sam želela da dođu, vide, isprobaju, osete i tako upotpune priču o svom budućem zanimanju – objasnila je Vlašić.

 

31996-suboticacom-17maj2018-hotelgalleria-1242654

 

Da su rado odgovorili na poziv škole, potvrdila je Renata Sveller, ispred Wellness centra hotela “Galleria”, ističući da je za svakog fizioterapeuta praksa od presudnog značaja.

 Svi zaposleni u Wellness centru su fizioterapeuti, te pošto mi nismo imali priliku da u toku školovanja pohađamo praksu u ovakvim centrima, nismo želeli da tu mogućnost uskratimo našim budućim kolegama. Tako su danas mogli da isprobaju sve wellness sadržaje i programe, te da urade i određene masaže, kao što su klasična ili relaks masaža. Za sve što im je bilo potrebno, pomagali smo i savetovali ih, ali smo ih uglavno pustili da rade sami, kako bi se što bolje upoznali sa poslom i osetili atmosferu – poručila je Sveller.

 

31996-suboticacom-18okt2017-hotelgalleria-1205429

Izvor: Subotica.com